Info om helse

 

 

 

 

 

 

Diare hos en hund 

 

 

 

 

 

Diare

Starter med hvis din hund har diare så ville jeg ha gjort følgende, ikke gi mat til hunden på 24 timer ca. Etter de timene ville jeg ha gitt en boks med fiskeboller av god kvalitet, fiskebollene binner maven. gjør dette i en dag deretter kan du bruke kefir det er også bra for maven. Skulle noe av dette ikke virke ville jeg ha kontaktet en veterinær slik at han\henne finner ut av hvilke prosedyrer dere skal ta i bruk.   

Lykke til 

Mvh

Eric Andre  

 

 

 

 

 

 

Helse

 

 

 

 

 

 

Furunkulose

Årsak 
Furunkulose er en hudsykdom hvor stafylokokk bakterier forårsaker betennelse i huden. Normalt finnes disse bakteriene i små mengder på hud, men ved svekket immunforsvar blir det betennelse i hårsekken dypere deler. Puss blir dannet og veggen i hårsekken ryker, som så igjen fører til betennelse i vevet rundt hårsekken også.
Furunkulose blir ofte brukt om alle dype hud betennelser hvor det er dannet puss. Furunkulose er ikke én sykdom, men symptomer som kan komme av flere årsaker.

Arvelighet
Man er ikke sikre, men man mistenker sterkt at furunkulose er arvelig. Hunder kan godt være skjulte bærere av lidelsen. Ingen hund med furunkulose bør derfor brukes i avl.

Forekomst
Furunkulose opptrer oftest hos unge eller middelaldrende hunder. De korthårede rasene er mer utsatt enn de langhårede, . Symptomene er størst og hyppigst om høst og vinter - når det er vått ute.

Symptomer
Furunkulose kan komme over hele kroppen, men de steder som er utsatt for trykk, skader og friksjon er mest utsatt. Typiske steder er potene, snuten, nedover bena og hudfolder.
Furunkulose på labbene kalles interdigital pyodermi. Furunkulose rundt nesen kalles nasal pyodermi. Hos schæfer er det mest furunkulose å se rundt endetarmsåpningen.
De vanligste symptomene er byller, røde prikker eller babler i huden. Huden vil også ofte være fuktige, hoven og rød. Der hvor det er verkebyller, vil også håret falle av.
Byllene sprekker av og til opp og pusset er blodblandet - sjokoladefarget. Dersom man selv klemmer byllene - som kviser - kan byllene tørke inn og forsvinne raskere. Dette kan imidlertid være smertefullt for hunden.
Furunkulose gir kløe, og hunden må hindres i å slikke/klø på symptomstedene. De aller fleste hunder med furunkulose er ikke alment påkjent, men i alvorlige tilfeller kan det være smertefullt å bevege seg og det kan føre til feber.

Behandling
Si til din veterinær at du skal ha Atopica Vet 100mg to om dagen. Fungoral 200mg 3 om dagen.Noroclav 400mg tre om dagen. Dette er MEGET DYRT koster ca 2000 kr for en periode på 12 dager. Dette vil ta knakken på Furunkelose det finnes INGEN ting som er bedre en dette. Jeg har meget god erfaring av dette og garanterer at det vil bli borte etter vert. Men du vil bruke ca 6000 til 8000 kr for behandlingen. Men da blir det verfal bra for din hund. (ANBEFALLES) Finnes INGEN TING ANNET SOM VIRKER

Eric Andre 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 by The Petting Zoo. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now